Direct informatie? Bel 0528-265294 facebook twitter

Alle disciplines onder een dak

Programma Onbegrepen Lichamelijke Klachten

Voelt uw kind zich vaak moe en lusteloos, of zijn er andere onbegrepen klachten? Weet u dat bewegen zinvol zou zijn voor uw kind, maar ontbreekt het uw kind aan de energie of zin door de klachten? Wil uw kind eraan werken meer te bewegen? Is uw kind hiermee nog niet begonnen of weten jullie niet hoe te beginnen?

 

Wat is het programma Onbegrepen Lichamelijke Klachten?

Het programma biedt begeleiding bij het herontdekken van mogelijkheden en grenzen. Tijdens het programma kan uw kind leren, zowel qua lichaam als geest, beter in evenwicht te komen. Bewegen zorgt ervoor dat uw kind zich fitter voelt, het leidt af van onplezierige emoties en gedachten en daarnaast geeft het uw kind de controle terug over zijn of haar klachten en dus over zijn of haar leven. Bewegen kan een soort meditatie zijn, die een meer ontspannen bewustzijn oproept, waardoor uw kind de balans terugvindt. Het programma bestaat uit een intake, om de startpositie te bepalen. Vervolgens gat uw kind samen met de kinderfysiotherapeut een plan opstellen, hoe hij of zij de controle over zijn/haar eigen leven weer terug kan krijgen. Stapsgewijs wordt gedoseerd lichaamsbeweging aangeboden, afgewisseld met ontspanning en gericht op het verbeteren van de belastbaarheid en het vergroten van het uithoudingsvermogen. Het maken van een dagschema en het gebruiken van een stappenteller maakt deel uit van het programma. Tijdens de intake kan de kinderfysiotherapeut u en uw kind aanraden een psycholoog bij de behandeling te betrekken, met als doel uw kind de best mogelijke begeleiding te geven. Het programma duurt ongeveer 16 weken, met daarna een terugkomsessie. Het wordt gegeven door een speciaal opgeleide kinderfysiotherapeut in samenwerking met psycholoog of kindercoach.

 

Voor wie is het programma OLK?

Voor kinderen die zich in bovenstaande kunnen herkennen...

 

Waar en wanneer wordt het programma OLK gegeven?

Het programma OLK is een individueel traject, waardoor de trainingen plaatsvinden in overleg met de behandelend kinderfysiotherapeut. De trainingen worden gegeven in de fitnessruimte en oefenzaal van Fyiotherapie de Leeuwerik.

 

Wat kost het programma OLK?

De eerste 18 behandelingen kinderfysiotherapie worden vergoed vanuit de basisverzekering, daarna is vergoeding afhankelijk van de eventueel afgesloten aanvullende verzekering. Bij kinderen geldt geen eigen risico. Voor informatie over uw zorgverzekering, aanvullend pakket en vergoeding kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar, of kijk op www.zorgverzekeringwijzer.nl.

 

Interesse?

Heeft u vragen of wilt u zich opgeven, neem dan contact met ons op.

Nieuws

meer nieuws


Twitter