Direct informatie? Bel 0528-265294 facebook twitter

Alle disciplines onder een dak

Vet lekker fit!

Het programma "Vet lekker fit" biedt begeleiding in de strijd tegen overgewicht. Door plezier in bewegen en het ontdekken van sportieve activiteiten die bij uw kind passen, helpen we uw kind gezonder en fitter door het leven te gaan.

 

Wat is Vet lekker fit?

Het programma "Vet lekker fit" is voor kinderen van 9-13 jaar met overgewicht. Het is een intensief multidisciplinaire beweegprogramma, waar de kinderfysiotherapeut, kindercoach en diëtiste samenwerken. Binnen het programma wordt gebruik gemaakt van een zogenaamde "family-based benadering", dat wil zeggen dat ook u als ouder actief bij de behandeling wordt betrokken, d.m.v. ouderbijeenkomsten. Het totale programma duurt 12 weken en bestaat uit 16 bijeenkomsten, waaronder beweeglessen en spellenmiddagen over gezonde voeding een aantal ouderbijeenkomsten. 
Voorafgaand aan en na afloop van het programma wordt zowel de conditie, als het welbevinden van uw kind in kaart gebracht. Het is de bedoeling dat uw kind na 12 weken een gezondere leefstijl heeft, meer gemotiveerd is om te bewegen en meer vertrouwen heeft in zijn bewegen. In overleg met de ouders wordt er gekeken naar de wensen en mogelijkheden om door te stromen naar een reguliere sportvereniging.

 

Waar en wanneer wordt Vet lekker fit gegeven?

"Vet lekker fit" vindt plaats in de oefenzaal en fitnessruimte van "Fysiotherapie de Leeuwerik", kinderen kunnen daar indien gewenst, gebruik maken van de kleedruimte en douche. Momenteel worden de beweeglessen twee maal per week gegeven op dinsdag en vrijdag middag van 16.00 tot 17.00uur, met uitzondering van feestdagen en vakanties. Bij voldoende aanmeldingen (minimaal 6 en maximaal 12 kinderen) streven wij er naar om in overleg met de ouders 2 maal per jaar een groep te starten. Vanwege het groepsproces is het helaas niet mogelijk om halverwege het traject in te stromen.

 

Wat kost Vet lekker fit?

De kosten voor dit programma worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed. Voor informatie over uw zorgverzekering, aanvullend pakket en vergoeding kunt u contact op nemen met uw zorgverzekeraar of kijk op www.zorgverzekeringwijzer.nlHeeft u vragen waar wij u mogelijk mee kunnen helpen, neem dan contact met ons op.

 

Interesse? 

Mocht u nog vragen hebben over het programma, of wilt u uw zoon of dochter aanmelden? Neem dan gerust contact met ons op!

Nieuws

meer nieuws


Twitter