Direct informatie? Bel 0528-265294 facebook twitter

Alle disciplines onder een dak

Wat doet de kindertherapeut?

De kindertherapeut begeleidt kinderen en hun ouders wanneer er sprake is van problemen op het gebied van gedrag, opvoeding, gezinsproblematiek, omgaan met vastgestelde diagnose zoals, ADHD/ADD, PPD-NOS , etc., sociale vaardigheden, hooggevoeligheid, rouw, trauma, etc.

Een kindertherapeut sluit aan bij de beleving van het kind en verkent op interactieve wijze waar knelpunten liggen. Bij kindertherapie wordt er gekeken vanuit de oplossing en niet vanuit het probleem.

Samen met de ouders wordt er gekeken hoe de begeleiding er uit gaat zien en krijgen ouders handvaten aangereikt.

Werkwijze

Belangrijke waarden die voorop staan in de therapie zijn, veiligheid, vertrouwen, respect en eigenheid. Actief luisteren naar zowel het kind als de ouders maakt dat de kindertherapeut aansluit bij opvoedingsstructuren en normen en waarden binnen het gezin.

De kindertherapeut kan werken vanuit de eigen locatie waarbij er veel gebruikt wordt gemaakt van de natuur en ruimte bij de praktijk.

Voor wie?

Kindertherapie is er voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 3 t/m 18 jaar.

Ook voor ouders is er gerichte begeleiding en wordt er gekeken vanuit de gezinssituatie. Het kan zijn dat er op school ook advies nodig is, omdat een kind onderdeel is van het systeem waar hij in leeft. Om alle betrokkenen daarin te begeleiden zal er een completere therapie plaatsvinden zodat een ieder zich gesteund voelt in zijn rol die hij tegenover het kind heeft. Wat een positief effect heeft op de begeleiding van het kind.?

U kunt contact opnemen met de kindertherapeut voor meer informatie of een kennismakingsgesprek.

 

 

Nieuws

meer nieuws


Twitter