Direct informatie? Bel 0528-265294 facebook twitter

Alle disciplines onder een dak

Logopedie

"Communiceren is van groot belang in het dagelijks leven. Wanneer het begrijpen en produceren van gesproken en/of geschreven taal moeizaam verloopt zorgt dit voor veel problemen. Bij de logopedist/spraaktherapeut kunt u terecht voor alle voorkomende problemen op het gebied van adem, spraak, taal, stem, gehoor en eten en drinken".

 

Wat doet de logopedist?

De logopedist houdt zich bezig met communiceren, alles wat te maken heeft met het begrijpen en produceren van gesproken en geschreven taal is onderdeel van het werk van de logopedist. Daarnaast richt de logopedie zich op het eten en drinken. Bij jonge kinderen kunnen er problemen in de mond voorkomen bij zuigen, slikken en kauwen. De logopedist draagt zorg voor het ontwikkelen en waar nodig herstellen van deze mondfuncties. De logopedist verleent hulp bij problemen op het gebied van stem, spraak, taal, adem, gehoor, en eten en drinken. De logopedische hulp bestaat uit het geven van adviezen en voorlichting, het afnemen  van onderzoeken of het behandelen van een stoornis.

Binnen de kinderpraktijk kunt u voor alle voorkomende logopedische stoornissen terecht. Hierbij kunt u denken aan:

Heeft u vragen of maakt u zich zorgen over de ontwikkeling van uw kind, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op!

 

Nieuws

meer nieuws


Twitter